HL540 “PRIMUS-DRAIN”

HL540(I) PRIMUS DRAIN. Jednostavno pametno

Jednostavno čišćenje, individualan dizajn i remek djelo najvišeg nivoa

Već 60 godina austrijska obiteljska kompanija HL Hutterer & Lechner proizvodi sifone, odvode i slivnike. Najnoviji
rezultat tog višegodišnjeg iskustva je tuš slivnik HL540 ”Primus Drain”. To je više-manje poboljšani podni slivnik,
posebno dizajniran za opločene tuševe bez barijera. Glavni cilj je bio postavljen ka jednostavnoj ugradnji za instalatera
i jednostavnom čišćenju za krajnjeg korisnika. Za ekskluzivne kupaonice kreirana je posebna dizajn verzija HL540i.

Instalacija:
Jednostavno čišćenje, individualan dizajni remek djelo najvišeg nivoa HL540(I) PRIMUS DRAIN. Jednostavno pametno.
Prednost ovog novog slivnika vidljiva je već prilikom ugradnje: čvrst spoj sa konstrukcijom preko zvučno izoliranih INOX nožica. Tijelo slivnika može se pomoću tih nožica podesiti po visini kako bi se osigurao pad u odljevnoj cijevi.

Slijedeći korak je vrlo jednostavan jer se već sada može izliti estrih, bez obzira na visinu. Više nije potrebno namještati slivnik točno na visinu gornjeg ruba estriha. Kasnije promjene visine podne konstrukcije ne smetaju instalateru – kad se estrih osuši, gornji dio baze koji viri iznad estriha se odreže pilom ili reznom pločom.

Nakon toga brtvena membrana se umetne u tijelo slivnika i spoji sa hidroizolacijom.

Umetne se okvir, pogodan za ugradnju pločica od 8mm do 30mm, uključujući ljepilo. Nakon završetka poda umetne se sifonski umetak. ”Primus” sifonski umetak je takozvani ”suhi sifon”:sprječava povrat neugodnih mirisa iz kanalizacije čak i kada voda u sifonu ispari. Sifonski umetak se, naravno, može vaditi zbog lakšeg čišćenja, što ujedno omogućava nesmetan pristup odvodnoj cijevi u slučaju začepljenja. Sigurno je sigurno!

Za elegantne kupaonice više klase: HL540i – ista tehnologija, samo što je uljevni poklopac izrađen od masivnog, brušenog INOX-a sa integriranim otvorom za umetanje prikladne pločice.

Cijeli prospekt možete preuzeti ovdje.